Georgien

Filter:

Tilgængelighed
0 valgt Nulstil
Pris
Den højeste pris er 1 554 kr Nulstil
kr
kr
Brand
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil

13 produkter

Vardisubani Wines - Mtsvane 2023
229 kr
Vardisubani Wines - Mtsvane 2023
Land Georgien
Druva Mtsvane
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Vardisubani Wines - Saperavi 2023
219 kr
Vardisubani Wines - Saperavi 2023
Land Georgien
Druva Saperavi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Biomarani - Kisi 2017
249 kr
Biomarani - Kisi 2017
Land Georgien
Druva Kisi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Biomarani - Saperavi 2016
269 kr
Biomarani - Saperavi 2016
Land Georgien
Druva Saperavi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Vardisubani Wines - Khikhvi 2023
209 kr
Vardisubani Wines - Khikhvi 2023
Land Georgien
Druva Khikhvi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Gogla's Wine - Tsarapi 2021
249 kr
Gogla's Wine - Tsarapi 2021
Land Georgien
Druva Rkatsiteli
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Gogla's Wine - Saperavi 2021
269 kr
Gogla's Wine - Saperavi 2021
Land Georgien
Druva Saperavi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor
Gogla's Wine - Kindzmarauli 2021
259 kr
Gogla's Wine - Kindzmarauli 2021
Land Georgien
Druva Saperavi
Antal tillverkade < 10 000 flaskor

Georgien

Georgien kallas ofta för vinets urhem. Här har man odlat vin i över 8 000 år och utvecklat den unika qvevri-metoden, där vinet jäser och lagras i stora leramforor nedgrävda i marken. Resultatet blir viner med en särpräglad karaktär – från djupa och kraftfulla röda till komplexa vita och orangeviner med tanninstruktur och lång eftersmak.

Landets mest kända druva är Saperavi, en mörk och intensiv blå druva som ger fylliga, lagringsdugliga viner. På den vita sidan hittar vi druvor som Rkatsiteli, Kisi och Khikhvi – ofta gjorda på traditionellt vis med skalkontakt, vilket ger de karaktäristiska amberfärgade ”orangevinerna”.

De viktigaste vinregionerna ligger i östra Georgien, framför allt Kakheti och den bördiga Alazanidalen, där klimatet med heta dagar och svala nätter skapar perfekta förutsättningar för långsam mognad och komplexa smaker. Här kombineras tusenåriga traditioner med modern hållbarhet, där många producenter idag arbetar ekologiskt och småskaligt.

Georgiska viner är mångsidiga och spännande. De passar utmärkt till grillat kött, mustiga grytor och lagrade ostar – men också till det moderna köket med vegetariska rätter och smårätter att dela. Med sin historia, unika druvor och hantverksmässiga stil erbjuder Georgien en vinupplevelse som inte liknar något annat.