Vår historia

Allting började med att vi aldrig hittade de viner vi gillade bäst!

Vi är några vinälskande vänner som under många år besökte och bodde i flera av världens bästa och mest klassiska vindistrikt, och där provade vi en stor mängd fantastiska (och faktiskt en hel del inte så fantastiska) viner.

Ju mer viner vi provade desto tydligare blev det att de bästa vinerna alltid kom från de mindre och familjeägda vingårdarna som drevs av vinbönder med passion och kärlek till jorden - inte från de större och mer välkända producenterna.

Efterhand upptäckte vi också att vi inte var ensamma om att tycka detta, utan även de lokala vinälskarna och vinkritikerna i varje land verkade hålla med oss om att de verkligt bra och samtidigt mest prisvärda vinerna ofta kom från små, familjeägda producenter med extremt gott renommé. Viner som kunde drickas direkt, men som också kunde vinna på att lagras.

Egentligen var ju det här väldigt logiskt. Dessa vinproducenter har vårdat och brukat marken i generationer (faktiskt ofta under hundratals år) och under denna tid förfinat vinframställningen så att den nu är i perfekt samklang med jordmån, klimat och läge.

Hela deras rykte skulle stå på spel om de inte gjorde bra viner med minsta möjliga tillsatser.

Men det slutade alltid på samma sätt. När vi kom hem och försökte hitta liknande viner här hemma upptäckte vi att de inte fanns. De gick inte att få tag i på ett enkelt sätt. Det fanns ingen som hjälpte, ingen som gav tips, och ingen som sålde enbart de småskaliga viner från de bästa distrikten som vi visste var det bästa som gick att uppbringa.
Det var då vi bestämde oss för att starta Winetales och ta dessa dolda vinskatter till Skandinavien. 


Därför erbjuder Winetales enbart:

-Viner från småskaliga, familjeägda vingårdar
-Viner från världens bästa vindistrikt
-Lokalt hyllade och uppmärksammade vinodlare
-Hållbara viner - både hållbart producerade och viner som kan lagras
-Viner som kan drickas och njutas direkt men som alltid också kan lagras och utvecklas


Helt enkelt stora viner från små vingårdar!

Mats, Per, Martin, Jens