Domaine Ellevin: Exklusiva Chablis-viner på Winetales.se

Domaine Ellevin: Exklusiva Chablis-viner på Winetales.se

Jun 19 2024

Upptäck Domaine Ellevin på Winetales

Winetales är stolta över att erbjuda exklusiva viner från Domaine Ellevin, en framstående familjeägd vingård belägen bara 4 km utanför den historiska staden Chablis i Bourgogne. Hos oss hittar du deras fantastiska viner, som inkluderar de prestigefyllda appellationerna Chablis samt Premier Cru-lägena Vaucoupin och Vosgros. Winetales är unika med att sälja dessa utmärkta viner i Skandinavien.

En rik tradition och ett familjearv

Domaine Ellevin har en lång och stolt tradition av vinodling som sträcker sig över ett sekel. Jean-Pierre Ellevin, har varit huvudvinmakare sedan 1975, och sedan 2003 har hans son Alexandre tagit över för att fortsätta familjens arv med stor passion och expertis. Deras arbete speglar en djup respekt för både tradition och innovation inom vinframställning. 

Hållbar vinodling och terroir

På Domaine Ellevin ligger hållbara metoder i centrum. Familjens respekt för naturen syns tydligt i deras noggranna sätt att hantera vingården. Genom att begränsa användningen av växtskyddsmedel och istället använda plöjning, bevaras jordens integritet och vinrankornas hälsa. Detta resulterar i viner med en distinkt torr mineral karaktär och en sammetslen textur, som har hyllats av både vinkännare och kritiker.

Vinfilosofi och produktion för Domaine Ellevin

Vinmakningsprocessen på Domaine Ellevin kombinerar tradition och innovation. Alexandre Ellevin övervakar vinifieringen och ser till att varje steg, från jäsning till lagring, förbättrar vinets naturliga egenskaper. Efter en noggrann jäsningsprocess lagras vinerna i rostfria ståltankar på fina jästfällningar i sex till tolv månader, beroende på appellationen. Denna metod bevarar vinets friskhet och komplexitet, vilket resulterar i högt ansedda årgångar erkända av Guide Hachette, Wine Spectator, Wine Advocate och Wine Enthusiast.

Utforska Domaine Ellevins viner på Winetales.se

Domaine Ellevins portfölj är ett bevis på deras rigorösa standarder och passion för vinframställning. Deras Chablis 1er Cru Vaucoupin Vieilles Vignes, skördad i oktober för optimal mognad och lagrad i ekfat, visar upp en berikad aromprofil. Varje flaska från Domaine Ellevin talar om familjens engagemang för excellens och deras djupa koppling till Chablis terroir.

Exklusiv Tillgänglighet i Skandinavien

På Winetales.se är vi stolta över att vara de enda återförsäljarna av Domaine Ellevins viner i Skandinavien. Genom att välja dessa viner får du inte bara en flaska av högsta kvalitet, utan också en del av en familjetradition som värderar kvalitet, hållbarhet och den rika historien av Chablis vinframställning.

Bli en del av Ellevin familjens arv

Upptäck charmen och kvaliteten hos Domaine Ellevin genom oss på Winetales.se. Vår e-handel ger dig möjlighet att uppleva dessa fantastiska viner, skapade med kärlek och engagemang i över 100 år.

Välkommen till Domaine Ellevin och Winetales, där varje klunk berättar en historia.